El Consell de redacció de la revista està format per dotze persones que, com a mínim, es troben cursant estudis de postgrau relatius a l’estudi de la literatura.


El Consell de redacció està format per:

  • - Els quatre membres de l’Entitat Editora (el president amb càrrec de director), que representen un terç del total.
  • - Uns altres vuit investigadors, quatre dels quals van ser, en un altre temps, membres associats.


Amb l’objectiu d’aconseguir un nivell qualitatiu ressenyable, queda estipulat que els articles procedents de membres del Consell de redacció publicats a cada número no podran representar mai més del 20% del total.


Relació dels membres.

A continuació es presenten les dades bàsiques de cada un dels membres del Consell de redacció. Es pot contactar amb ells a la direcció general de email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

NOEMÍ ACEDO ALONSO. Va llicenciar-se en Filologia Hispànica (juny de 2005, Premi Extraordinari de Llic.) i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (juny de 2006) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Al curs acadèmic 2006/2007, va obtenir el títol del Màster Oficial en Literatura Comparada: estudis literaris i culturals (a la UAB), i el Ministeri de Ciència i Innovació li va concedir la beca de Formació de Professorat Universitari (FPU). Actualment, pertany al grup de recerca Cos i Textualitat, i la seva tesi porta per títol (provisional): «Escritura corpórea: un estudio de la representación literaria del cuerpo herido en la narrativa de Luisa Valenzuela, Alicia Kozameh y Nora Strejilevich» (‘Escriptura corpòria: un estudi de la representació literaria del cos ferit a la narrativa de Luisa Valenzuela, Alicia Kozameh i Nora Strejilevich’). Pretén ser una reflexió sobre el llenguatge i la literatura, l'escriptura i la representació, el dolor i la corporeïtat. Forma part del consell de redacció de 452ºF des d'agost de 2009.

IZARO ARROITA AZKARATE. Izaro Arroita és llicenciada en Periodisme per la Universitat del País Basc (2007), i ha realitzat el Màster en Literatura Comparada, Teoria de la Literatura i Estudis Culturals a la Universitat Autònoma de Barcelona (2008). Com a periodista, ha treballat de redactora al diari Berria i als informatius d’Euskadi Irratia (la ràdio pública basca). Actualment és doctoranda del programa Literatura i Ciència Literària de la UPV, i gaudeix de l’ajuda per a la formació i el perfeccionament del personal investigador del Govern basc. La seva tesi  versa sobre memòria històrica i identitat nacional en la literatura basca. És membre del consell de redacció de la revista 452ºF des dels seus inicis i treballa a la secció de comunicació.


IBAI ATUTXA ORDEÑANA. Ibai Atutxa és llicenciat en Filologia Basca (Deustuko unibertsitatea) i ha realitzat un Màster  de Literatura Comparada i un altre de Filosofia Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquests moments està realitzant els seus estudis de doctorat en comunicació a la Universitat de València, on també forma part del grup d’investigació LiteraturaComparada.com. Va ser director de 452ºF durant en el tercer i quart número i segueix treballant com a part del consell de redacció i coordinador de la traducció i correcció a al basc. Acostuma a col·laborar al web Lapiko kritikoa i la seva investigació se centra en la crítica de la literatura basca des dels estudis culturals, treballant qüestions sobre literatura i identitat. La seva publicació més destacable és el llibre recentment publicat Tatxatuaren aspiro nazioaz.


ALBA DEL POZO GARCÍA. Alba del Pozo és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008). Va continuar el seus estudis a la UAB amb el Màster en Literatura Comparada: estudis literaris i culturals (2009). Actualment és doctoranda de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona i becària predoctoral FI al grup Cos i Textualitat. La seva tesi versa sobre els processos de construcció del cos femení a la literatura espanyola del tombant de segle XIX des de la perspectiva del estudis culturals i la literatura comparada. És membre del consell de redacció de 452ºF des d’agost de 2009 i directora des de 2012.

MARTA FONT ESPRIU. Marta Font Espriu és becària predoctoral FI (AGAUR, Generalitat de Catalunya) al grup de recerca Centre Dona i Literatura de la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Filologia Catalana (2006), va obtenir la titulació de DEA (Diploma d’Estudis Avançats) en el doctorat de Filologia Romànica (2008). Actualment, està realitzant la tesi doctoral sobre poesia catalana contemporània en relació amb la representació del desig, l’alteritat amorosa/crisi del subjecte. Ha publicat articles sobre l’obra poètica d’Enric Casasses i Maria-Mercè Marçal, i en diverses revistes especialitzades de literatura, entre elles Lectora: revista de mujeres y textualidad i Caràcters. Es compiladora de les noves veus poètiques femenines, tal com demostra la seva activitat de coordinació i moderació de la taula de poetes joves que realitza cada tardor des del Centre Dona i Literatura. S’incorporà com a membre del Consell de Redacció i com a maquetadora de la Revista 452ºF  en el tercer número i en el quart, com a coordinadora de maquetació.

ANA GARCÍA DÍAZ. Ana García Díaz va llicenciar-se en filologia anglesa a la Universidad Autónoma de Madrid (UAM). Va completar la seva formació amb el Màster en Literatura Comparada: estudis literaris i culturals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És lectora a la Universitat de Jordània des de 2009. Forma part del consell de redacció de la Revista 452ºF i ha participat en la coordinació del quart número.

ATENEA ISABEL GONZÁLEZ AGUILAR. Atenea González és llicenciada en Llengua i literatura Hispanoamericana per la Universidad Autónoma de Baja California (2006). Va continuar el seus estudis a la UAB amb el Màster de Literatura Comparada: estudis literaris i culturals (2009). Actualment es doctoranda de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves línies d’investigació són els estudis de cinema, la intertextualitat i els estudis culturals i la literatura comparada. És membre del consell de redacció de 452ºF des d’agost de 2009.


PAULA MEISS. Paula Meiss va estudiar Filologia anglesa i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, i va continuar els seus estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va realitzar el Màster en Literatura Comparada: estudis literaris i culturals (2008). Es membre fundadora de l'Associació Cultural 452ºF, i va coordinar l’equip de traduccions als inicis de la revista. Els seus interessos actuals giren al voltant de la figura de l'estranger immigrant i les seves relacions amb la literatura comparada com a disciplina supranacional; els estudis postcolonials; i les literatures anglòfones i hispàniques produïdes en contextos d'immigració. Durant 2011 va fer-se càrrec de la Direcció de la Revista.


BERNAT PADRÓ NIETO. Bernat Padró Nieto és professor associat de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Es va llicenciar en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Primer Premi Nacional a la Excel·lència en el Rendiment Acadèmic Universitari) per la Universitat de Barcelona. Va completar la seva formació amb el Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament de la Universitat Pompeu Fabra amb una tesina sobre el concepte de joc a Schiller y a Gadamer. Va ser membre del Consell de Redacció de Forma. Revista d'Estudis Comparatius. Art, Literatura, Pensament (2008-2010) i de la revista Paralelo Sur des de 2006.DIEGO SANTOS SÁNCHEZ. Doctor en teatre espanyol contemporani per la Universidad de Alcalá, on va gaudir d'una beca FPU que li va permetre fer estades d'investigació a Edimburg, Harvard i París-Sorbona. Posteriorment va ser Research Associate durant tres anys a la Universitat de Durham (Regne Unit) per a un projecte sobre la censura teatral a l'Espanya del segle XX finançat pel ARHC britànic. Actualment és investigador al Grupo d'Estudios de l'Exilio Literario (GEXEL) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves publicacions giren entorn del teatre espanyol contemporani. El seu treball se centra en tres línies fonamentals: a més del teatre de Fernando Raval (El teatro pánico de Fernando Raval, London: Tamesis) i de l'ensenyament de l'espanyol a través del teatre (Teatro y enseñanza de lenguas, Madrid: Arco/Libros), el seu principal àmbit d'estudi és el de la la politització i la censura del teatre durant el règim franquista, temes sobre els quals ha publicat nombrosos articles. Al marge de la investigació és president i fundador de BETA. Asociación de Jóvenes Doctores en Hispanismo, una xarxa internacional de joves hispanistes en l'etapa postdoctoral. També és membre del consell editorial de TEATRO. Revista de Estudios Escénicos.


ALBA SERRANO GIMÉNEZ. Llicenciada en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on l’any 2012 va acabar el Màster Oficial de Literatura Comparada: estudis literaris i culturals. Com a periodista, ha treballat al desaparegut diari gratuït Adn i a diverses emissores de ràdio catalanes, i actualment és col·laboradora de la revista Redes para la ciencia. Al gener de 2012 va passar a formar part del consell de redacció de 452ºF i va assumir el càrrec de responsable de la seva web.


MARÍA TERESA VERA ROJAS. Llicenciada en Lletres per la Universidad Católica Andrés Bello (Caracas, Veneçuela), va obtenir un Màster en Literatura Llatinoamericana per la Universidad Simón Bolívar (Caracas, Veneçuela) i un Màster Oficial en Estudis de Gènere per la Universitat de Barcelona (Barcelona, Espanya). Actualment és estudiant del Doctorat Construcció i representació d'identitats culturals de la Universitat de Barcelona i s'exerceix com a Investigadora en formació en el grup Centre Dona i Literatura (UB). La seva investigació abasta els estudis de gènere; el feminisme de les dones de color als Estats Units; la literatura dels hispans a Estats Units; la literatura porto-riquenya; modernitat i feminisme de començaments del segle XX; els estudis culturals i els estudis queer. Compta amb publicacions en diferents revistes i volums col·lectius com Centro Journal of the Center for Puerto Rican Studies; Lectora: Revista de dones i textualitat; Manifiestos gays, lesbianos y queer. Testimonios de una lucha (1969-1994); The Greenwood Encyclopedia of Latino Literature; Into the Mainstream: Essays on Caribbean and Latin American Literature and Culture, entre d’altres.


IRAITZ URKULO. (Bilbao, 1987) Llicenciada en Filologia Basca per la UPV/EHU. Després de realitzar un màster en Literatura Comparada i Estudis Literaris, actualment duu a terme la seva tesi doctoral dins l'àmbit de la literatura basca contemporània i els estudis post-estructuralistes. Col·labora amb el suplement cultural “Territorios” del diari El Correo amb articles sobre literatura i cultura basques. És crítica literària a la revista Berton. És membre del Consell Assessor de la revista Sans Soleil, publicació de l'àmbit dels Estudis de la Imatge. En relació amb la seva investigació literària, publica articles a revistes especialitzades como Egan, Jakin o Sans Soleil. Treballa com a traductora, correctora editorial professional i professora de literatura.XAVIER ORTELLS-NICOLAU. Llicenciat en Filologia Anglesa (UB) i Estudis d’Àsia Oriental (UOC). Ha fet cursos d’idioma a la Peking University i a la Beijing Foreign Studies University, ambdues a Pequin, com a becari de la Fundació ICO. Va cursar un màster en Regional Studies-East Asia a Columbia University, Nova York, amb una beca de La Caixa, i actualment és doctorand en Traducció i Estudis Interculturals a la Universitat Autònoma de Barcelona i becari predoctoral FI-DGR al grup de recerca InterAsia. La seva recerca examina imatges de demolició urbana a la cultura visual xinesa contemporània.ALBERT JORNET SOMOZA. Albert Jornet Somoza és doctorand en Humanitats a l’Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), on disposa d’una beca de formació FPI del Ministerio de Economía y Competitividad. La seva investigación se centra en els discursos lírics hispànics des del segle XVII al XX, i en especial en el fenomen de l’obscuritat i la inintel·ligibilitat poètiques i la seva fundamentació ética com legitimació estètica i ideológica. Ha presentat el seu treball de Màster sobre El autor en los tiempos de Góngora. Hacia una teoría de los regímenes autoriales i els seus articles i resenyes han estat publicats en revistes com Ínsula, Iberoamericana o Forma, així com en diferents volums col·lectius. Ha participat en diversos congresos, on ha exposat els seus estudis sobre diferents temes, i ha format part del consell editorial de Forma. Revista d’estudis comparatius. Art, literatura i pensament (2007-2011) així com del comitè organizador del I Congrés Internacional de Joves Investigadors en Humanitats.

FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3