Relació dels membres.A continuació es presenten les dades bàsiques de cada un dels membres del Consell de redacció. Es pot contactar amb ells a la direcció general de email Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. 

 

IZARO ARROITA AZKARATE. Professora Adjunta (ajudant doctora) a la Facultat d’Educació, Filosofia i Antropologia de l'Euskal Herriko Unibertsitatea-Universidad del País Vasco. Doctora en Literatura y Ciència Literària per la Universidad del País Vasco (2015). A la seva tesi ha analitzat les novel·les de Ramon Saizarbitoria des de la perspectiva dels estudis de la memòria. Ha publicat articles sobre la representació de la memòria històrica en la literatura basca i ha coeditat els llibres  Oroimenaren lekuak eta lekukoak «Testimonios y lugares de la memoria» (2016) i El libro infantil y juvenil desde la diversidad cultural (2011).

 

MARTA FONT ESPRIU. Codirectora de 452ºF. Revista de Teoria de la  Literatura  i  Literatura  Comparada. Llicenciada en Filologia Catalana el 2006, va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats en el doctorat de Filologia Romànica el 2008. La seva recerca se centra en l’estudi de la poesia contemporània, en l’àmbit de la construcció del subjecte líric postmodern i les subjectivitats poètiques. En particular, s’ha especialitzat en la representació del desig i l’alteritat amorosa, tal com mostra la seva tesi doctoral Poètiques del desig. Alteritat i escriptura a l’obra de Gabriel Ferrater, Maria-Mercè Marçal i Enric Casasses (2013). Ha coordinat el monogràfic «Els subjectes poètics contemporanis» (452ºF, núm. 8 ) i el dossier «Carme Riera. El subjecte de la seducció» (Lectora, núm. 19). Entre les seves publicacions cal destacar «El estado per/verso. Reflexiones sobre poesía oral: voz, cuerpo y palabra» (Máxima audiencia, Icaria, 2011) i, recentment, «Gènere, ideologia i poètica: subjectivitats distòpiques i subversives (2000-2015)» (Poesia catalana avui, Editorial Fonoll, 2016). És compiladora de les noves veus poètiques femenines, tal com demostra la seva activitat de coordinació i moderació de la taula de poetes des del Centre Dona i Literatura (UB). Actualment forma part del Consell de Redacció de la revista Haidé. Estudis Maragallians (Biblioteca de Catalunya) i és col·laboradora habitual de la revista Caràcters. És una revista de llibres (Publicacions de la Universitat de València). Així mateix, és la coordinadora de maquetació de 452ºF i maquetadora de la revista Lectora. Revista de Dones i Textualitat.

 

MAX HIDALGO NÁCHER. Professor de la secció de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona (UB) i investigador del Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciat en Periodisme per la UAB i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UB, va cursar el màster Lettres, Arts et Pensée Contemporaine a la Université Paris VII (Denis Diderot), on va presentar, sota la direcció de Julia Kristeva, una investigació sobre Le sujet du langage dans l’œuvre de Samuel Beckett. Va doctorar-se l'any 2013 a la UB amb una investigació sobre El problema de la escritura en el campo intelectual francés (1945-1975). Ha realitzat estades de recerca a la Universidad de Rosario, Universidade de São Paulo i Harvard University, i codirigeix la revista Puentes de crítica literaria y cultural (www.puentesdecritica.com). Els seus principals camps d'investigació són la història de la teoria literària i els seus usos internacionals des de la segona meitat del segle XX i les escriptures de l'exili republicà de la guerra civil espanyola de 1939.

 

ALBERT JORNET SOMOZA. Lecturer a la University of Pennsylvania. Porta a terme la seva tesi doctoral sobre la relació entre vulnerabilitat i assagisme a l'Espanya de la crisi econòmica i política (2008-2016). Va presentar el seu treball de Màster sobre El autor en los tiempos de Góngora. Hacia una teoría de los regímenes autoriales, i els seus articles i ressenyes han estat publicats a revistes i diversos volums col·lectius. És coeditor del llibre Facing Humanities. Current Perspectives from Young Researchers (2014) i del dossier doble sobre «El mercado de la academia: la producción de conocimiento en la universidad actual» (Puentes de crítica literaria y cultural, núm. 4 i 5).

 

XAVIER ORTELLS-NICOLAU. Professor Associat, Universitat de Barcelona (UB). Doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Regional Studies-East Asia a Columbia University amb una beca La Caixa, llicenciat en Filologia Anglesa (UAB) i en Estudis de l’Àsia Oriental (Universitat Oberta de Catalunya-UOC). Ha realitzat cursos de xinès a Peking University i a Beijing Foreign Studies University (BFSU). Membre del grup de recerca «ALTER: Crisi, Alteritat i Representació» (UOC), ha participat en la recerca i catalogació pel Archivo China-España, 1850-1950 (http://ace.uoc.edu/). La seva recerca s'ha centrat en la producció cultural xinesa moderna i contemporània, així com en les interaccions històriques de la Xina amb altres cultures. És membre del Consell de Redacció de 452ºF des del 2012.

 

BERNAT PADRÓ NIETO.  Professor Associat de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona des de 2008, on imparteix docència al Grau d’Estudis Literaris, al Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, i al Màster Barcelona-Europa: Literatura i Història Comparada dels Intel·lectuals. Ha estat professor visitant a la Universidad de la República de Uruguay. Doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universidad de Zaragoza, té un Màster en Estudis Comparats de Literatura, Art i Pensament (Universitat Pompeu Fabra), y dues llicenciatures per la Universitat de Barcelona: Filologia Hispànica i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Primer Premi Nacional a la Excel·lència en el Rendiment Acadèmic Universitari). Forma part del Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu (UB) des dels seus inicis i és investigador associat a la Biblioteca Nacional de Uruguay des de 2013. Ha publicat diversos treballs sobre revistes literàries i història dels intel·lectuals, entre els que destaca l’edició del volum col·lectiu: Qui Acusa? Figures de l’intel·lectual europeu, Barcelona, 2015. És membre del Consell de Redacció de 452ºF des del número 2 (2010).

 

MARÍA PAPE.  Doctoranda del Programa de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la University of Pennsylvania. Llicenciada en Literatura Comparada per la Københavns Universitet (Universitat de Copenhague) ha completat la seva formació cursant el màster en Literatura Comparada de la mateixa universitat amb un estudi que explora la relació entre estètica i política a l’obra de Roberto Bolaño, centrant-se en la seva recuperació de l’avantguarda històrica als anys setanta a Mèxic i noranta a Espanya. Actualment treballa a la seva tesi doctoral sobre la relació entre estètiques experimentals, reconfiguracions socials i les incipients articulacions del concepte de Poble populista a Argentina, Brasil i Uruguai durant el període d’entreguerres.

 

KATARZYNA PASZKIEWICZ. Professora Associada al Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de Barcelona i investigadora del Centre de Recerca ADHUC. Teoria, gènere i sexualitat (UB). És doctora en Estudis Fílmics (2014) per la Universitat de Barcelona, màster en Estudis Culturals: Cultura Audiovisual (2009) i llicenciada en Filologia Anglesa (2008) per la Uniwersytet im. Adama Mickiewicza. La seva investigació se centra en els estudis fílmics, els estudis culturals i els estudis de gènere. Entre les seves publicacions cal destacar el volumWomen’s Authorship and Genre in Film and Television, coeditat amb Mary Harrod, que es publicarà l’any 2017 en Routledge; el dossier “Noir and Female. Women Writers of Crime Novels in the Iberian Peninsula”, coeditat amb Elena Losada (Lectora: revista de dones i textualitat, núm. 21, 2015); i el dossier “Pensar l'afecte des de la cultura i l'art” (452°F, núm. 14, 2016). Es va incorporar com a membre del Consell de Redacció de la revista 452ºF el febrer de 2013 assumint el càrrec de responsable del lloc web.

 

SANTIAGO PÉREZ ISASI. Investigador Associat al Centro de Estudos Comparatistas (Faculdade de Letras, Universidade de Lisboa) amb el projecte «Nacionalismo y regeneracionismo literario en la Península Ibérica, 1868-1936». És membre del grup DIIA (Diálogos Ibéricos e Ibero-Americanos) i investigador principal del projecte «Mapa Digital de las relaciones literarias ibéricas (1870-1930)». És Doctor en Literatura Espanyola per la Universidad de Deusto (2009) amb una tesi sobre història literària i identitat nacional a Espanya durant els segles XIX i XX. Els seus interessos d'investigació inclouen els Estudis Ibèrics, la història literària i les Humanitats Digitals. És coeditor, amb Ângela Fernandes, del volum «Looking at Iberia. A Comparative European Perspective» (Peter Lang, 2013).

 

DOLORES RESANO. Investigadora Predoctoral (FPU) al Centre Dona i Literatura. Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona (2009), va completar la seva formació cursant el Màster Oficial en Construcció i Representació d’Identitats Culturals de la mateixa universitat, amb un estudi sobre la ficció nord-americana després de l’11-S des de la perspectiva dels estudis del trauma, centrat, especialment, en la novel·la Falling Man, de Don DeLillo (2011). Actualment està finalitzant la tesi doctoral amb un estudi sobre la sàtira després de l’11-S, en particular sobre les maneres en què la sàtira literària aconsegueix qüestionar, desarmar i/o dissentir de la retòrica política i mediàtica sobre l’11-S i la Guerra contra el Terror de l’administració Bush. És editora de la revista Alluvium. 21st century writing | 21st century approaches i ha publicat a Atlantis.Journal of the Spanish Association for Anglo-American Studies.

 

ANDREA RUTHVEN. Professora Ajudant Doctora en el Departament de Filologia de la Universidad de Cantabria i investigadora del Centre de Recerca ADHUC. Teoria, gènere i sexualitat (Universitat de Barcelona) i del grup de investigació BIFEGA (Universidade de Vigo). És doctora en Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona (2015). La seva investigació se centra en els estudis de gènere i teoria feminista, els estudis culturals i literaris. Ha co-editat el volum Narratives of Difference in Globalized Cultures Reading Transnational Cultural Commodities (Palgrave 2017) i ha publicat en Feminist Review.

 

DIEGO SANTOS SÁNCHEZ. Investigador a la Universidad de Alcalá. Va obtenir el doctorat europeu en Teatre Espanyol Contemporani a la Universidad de Alcalá (Madrid) després d'haver estat investigador visitant a les universitats d'Edimburg, Harvard i Paris 8. A continuació va treballar com a Research Associate per al projecte «Theatre Censorship in Spain», finançat pel AHRC britànic i amb seu a Durham University (Regne Unit), com a investigador al GEXEL (Grup d'Estudis de l'Exili Literari) de la Universitat Autònoma de Barcelona i com a Alexander von Humboldt Fellow a la Humboldt-Universtität zu Berlin. Les seves publicacions giren al voltant del Teatre Espanyol del segle XX i se centren en tres àmbits d'especialitat. El primer és el teatre de Fernando Arrabal (El teatre pànic de Fernando Arrabal, London: Tamesis, 2014). També ha publicat un llibre sobre l’ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera a través del teatre (Teatro y enseñanza de lenguas, Madrid: Arco/Libros, 2010). Més recentment ha enfocat la seva recerca cap a l'estudi de la politització i censura del teatre a l'Espanya franquista, tema sobre el qual ha publicat múltiples articles i actualment prepara dos llibres. El seu compromís amb la recerca va més enllà i ha creat BETA, Asociación de Jóvenes Doctores en Hispanismo, una xarxa internacional de postdocs en Hispanisme que ha presidit durant set anys. És membre del Consell de Redacció de 452ºF des de 2012.

 

MARÍA TERESA VERA-ROJAS. Professora Associada de Filologia Hispànica a la Universitat de Lleida. Codirectora de 452ºF. Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Doctora en Estudis Culturals i de Gènere per la Universitat de Barcelona i doctora en Hispanic Studies per la University of Houston. S’especialitza en la literatura i cultures contemporànies del Carib hispà, i en US Latina/o Literature, particularment en la literatura i les formacions culturals de la colònia hispana a Nova York durant el període d’entreguerres, tot això en el marc dels estudis de gènere i sexualitat, la teoria queer i la teoria de l’afecte. La seva recerca també aborda l’estudi de la cultura i literatura veneçolanes contemporànies, especialment a partir de l’anàlisi de les emocions en les polítiques de gènere i sexualitat durant la revolució bolivariana. Compta amb nombroses publicacions en diferents revistes especialitzades i volums col·lectius. És l’editora del volum Nuevas Subjetividades/Sexualidades Literarias (Egales, 2012). És membre del Consell de Redacció de 452ºF des de maig de 2010.

 

YASMINA YOUSFI LÓPEZ. Doctoranda del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Periodisme i en Filologia Hispànica per la Universitat de València (2011), ha completat la seva formació amb el Màster Oficial en Literatura Comparada i Estudis Culturals (UAB) amb un estudi sobre la representació literària del sentiment de desarrelament en la narrativa contemporània (2012). Des de 2011, és investigadora del Grup d’Estudis de l’Exili Literari (GEXEL) i desenvolupa una investigació centrada en l’escena i la literatura dramàtica de l’exili republicà de 1939 a l'Argentina, Mèxic, Xile, Perú i principalment Paraguai. Ha sigut investigadora visitant a Xile (Escuela de Teatro de la Pontificia Universidad Católica de Chile i Pontificia Universidad Católica de Valparaíso), Paraguai (Universidad Católica de Asunción) i França (École Normale Supérieure de Lyon).

FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3