alt

Monogràfic

 
Els subjectes poètics contemporanis

La reflexió sobre la poesia no pot evitar, encara avui, la lectura ingènua que superposa el text a la vivència o la correspondència de les imatges a la biografia. De forma involuntària, seguim essent deutors de l’imaginari romàntic que concep la poesia com aquella que enllaça l’escriptura i l’exaltació d’una subjectivitat lliure, única i monolítica en essència. No obstant això, la teoria literària entorn la poesia moderna i postmoderna s’encamina, justament, a establir els paràmetres d’anàlisi per poder treballar la dissolució del “jo” en tant que fonament de la identitat de l’enunciació del subjecte en el vers.  [+]


A dia 31 de gener de 2012, s'obre la convocatòria per a la recepció d’articles del vuitè número de la Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada 452ºF, que es publicarà al gener de 2013. Aquesta convocatòria està oberta i dirigida a tots aquells que ho desitgin i tinguin els estudis mínims de llicenciatura. 

Les bases que s'exposen a continuació i que regulen la recepció i publicació dels diferents articles resten inscrites en els paràmetres exposats al Sistema d'arbitratge, al Manual d'estil i l'Avís legal. Es poden consultar a l'àrea de Procediments de la pàgina web.

- El termini de lliurament dels articles serà el 31 de juliol de 2012. Els que es rebin posteriorment a la data fixada seran descartats del procés d’avaluació.  
- El nombre d'articles previstos per a aquesta vuitena publicació és de 8-10. El 40% dels mateixos provindrà d'investigadors no doctorats i el Consell de redacció només podrà ocupar un 20% del total.
- Els articles s'inscriuran, segons la seva temàtica, en la part de la revista que li correspongui (monogràfic o miscel•lània).
-La part monogràfica queda limitada a la publicació de 4-6 articles i, en aquest vuitè número, abordarà els nous paràmetres de la construcció dels subjectes lírics en la poesia contemporània, sent possibles línies d'investigació no excloents, tant de caràcter pràctic com teòric:

a.   El subjecte líric: els límits del llenguatge i l’enunciació poètica
b.   Poètiques d’alteritat. La recerca de l’altre (jo/tu, cosmologia, llenguatge) en la construcció del “jo”.
c.   Poesia i dinàmiques del desig: el dialogisme eroticoamorós com a fonament de les noves subjectivitats poètiques.
d.   Representació i resignificació dels imaginaris poètics.
e.   La poesia, un gènere en revisió: els diàlegs entre tradició i experimentació.
f.    Els discursos de la poetry performance: cos, veu i paraula poètica.
g.   La inscripció del jo líric en els nous suports: repensar el gènere i la seva recepció.

 
- La resta dels textos constituiran la miscel·lània i, segons els límits de la teoria de la literatura i la literatura comparada, l'elecció del tema i el plantejament és lliure
- Els articles susceptibles de publicació s'enviaran a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. A l’assumpte del correu electrònic s'haurà de deixar clar l'apartat al què es dirigeix el text (“monogràfic” o “miscel·lània”), el nom de l'autor i el títol breu de l'article.


Barcelona, a 31 de gener de 2012.
Equip de la Revista 452ºF
FaLang translation system by Faboba

index

miar ccuc csic dialnet doaj e-revistas isoc latindex MLAracoresh
lista de emails
click sinuca

chfyavbh88y FilmOneTorrents http://filmonetorrent.blogspot.com/4cd3